top of page

Bakabana Oatmeal

Bijgewerkt op: 13 jan. 2022

Lutealefase | Plantaardig | Gluten vrij | Sojavrij


2 porties | Ontbijt | 15-20 minuten


Gebakken banaan, ben jij er ook zo gek op? Toegegeven, bij de gemiddelde afhaal chinees is het niet heel gezond bereid, maar lekker is het wel! In mijn favoriete havermout recept bak ik graag banaan mee, en wat mij betreft is dit het beste cadeautje wat je jezelf kunt geven in de ochtend! In je luteale fase helpt dit recept je PMS symptomen te verminderen en en krampen gedurende je menstruatie te voorkomen.


Bananen zijn rijk aan vitamine B6 en kalium, wat kan voorkomen dat je water vasthoudt en een opgeblazen gevoel krijgt. Te weinig kalium kan spierkrampen veroorzaken, wat je natuurlijk niet wilt voorkomen vlak voor je menstruatie. Pinda's en pindakaas behoren tot de beste voedingsmiddelen voor vitamine B6 en magnesium. Magnesiumrijk voedsel hebben een gunstig effect op het verminderen van PMS-symptomen. Magnesium stimuleert het gelukshormoon serotonine, het stofje in je hersenen dat afneemt gedurende je luteale fase wanneer oestrogeen daalt.

Kiwi zit bom vol vitamine C en wist je dat je kiwi gewoon met schil kunt eten? Kook hem mee in dit recept en je merkt er niks van (maar rauw kan het net zo goed), zo krijg je lekker die extra vezels binnen in plaats van dat je ze weggooit. Zijn je darmen ook weer blij mee! Als altijd maken de kruiden het helemaal af. Kurkuma werkt ontstekingsremmend en is tevens een natuurlijke pijnstiller (hoofdpijn? Probeer dit recept eens!), peper zorg ervoor dat je lichaam het kruid beter op kan nemen. Kaneel balanceert je bloedsuikerspiegel waardoor je minder foodcravings zal ervaren gedurende de dag. Gember bevorderd de werking van de darmen waardoor al deze heerlijke voedingsstoffen beter opgenomen worden door ons lichaam.


Ingredienten:

  • 250 ml amandelmelk

  • 8 el glutenvrije havermout

  • 2 el pindakaas

  • 1 banaan, in schijfjes gesneden

  • 1 kiwi, met schil in stukjes gesneden

  • 2 tl kaneel

  • 1 tl kurkuma + snufje zwarte peper

  • 1/2 tl gemberpoeder

  • 1/2 tl cardemompoeder

toppings: Zaden van je huidige fase, blauwe bessen, chiazaad, hennepzaad, cacaonibs, gojibessen, geraspte kokos


Bereiding

1. Doe alle ingredienten op de toppings na in een steelpannetje en verwarm dit samen op medium vuur, roer regelmatig door.

2. Klaar! doe de havermout in een kommetje en bestrooi met de toppings.


Maak er een mooie dag van!



42 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page