top of page

ONTDEK WIE IK BEN

Natasja Spaans

Orthomoleculair & Holistisch coach gespeciliseerd in hormonen & vruchtbaarheid

Mijn naam is Natasja. Ik ben gecertificeerd Hormoonfactortrainer, orthomoleculair voedingsdeskundige, darmvitaliteitscoach, vruchtbaarheidsbewustzijn coach & ervaringsdeskundige op het gebied van natuurlijke anticonceptie, vruchtbaarheid, puur & onbewerkte voeding, depressies, eetstoornissen en (mentale) gezondheid.
Met behulp van zelfstudie, boeken, cursussen en opleidingen houd ik met veel plezier mijn kennis rondom vrouwelijke vitaliteit en vruchtbaarheid up-to-date. 

 

Al sinds jonge leeftijd heb ik te kampen met sluimerende, ongrijpbare gezondheidsklachten, waaronder het prikkelbare darmsyndroom, vermoeidheid, acne, depressies en eetstoornissen.

Bartjong-7848.JPG
Over mij: Over mij

Zoals vele vrouwen was ook ik er vroeg bij toen ik begon met hormonale anticonceptie. Ruim 12 jaar heb ik gebruik gemaakt van verschillende vormen van anticonceptie met als voornaamste doel: Acne verhelpen. Dit heeft bij mij op die leeftijd al de nodige klachten veroorzaakt, zoals stemmingswisselingen, zware hoofdpijn en meerdere depressies die al begonnen op de middelbare school, overigens bleef ik altijd een onrustige huid houden. In combinatie met niet verwerkte pijn uit het verleden leidde dit ertoe dat ik rond mijn 18e een eetstoornis ontwikkelde, wat nog een extra klap gaf aan mijn gezondheid. De meest herkenbare: Mijn menstruatie bleef langere tijd uit.

 

Op mijn 25e, toen ik inmiddels mijn eetstoornis had overwonnen, besloot ik te stoppen met hormonale anticonceptie.

Door symptomen vast te leggen die ik kon koppelen aan mijn cyclus, veel zelfstudie te doen en op basis van deze kennis mijn voeding en levensstijl aan te passen voelde mij beter dan ooit, ik voelde mij eindelijk mezelf! 
Door hoofdzakelijk puur & onbewerkt te eten op een manier die bij mijn lichaam past, heb ik geen meer last van PMS klachten, mijn darmen zijn gezond, mijn huid is beter dan ooit en depressies & mijn eetstoornis horen tot het verleden (zonder gebruik van medicatie)!
Als vervanger voor de hormonale anticonceptie maak ik inmiddels 5 jaar gebruik van de Symptothermonale Fertility Awareness Methode, ook wel bekend als de vruchtbaarheidsbewustzijn methode, als natuurlijk alternatief voor hormonale anticonceptie. En met succes, want ik ben iedere cyclus aantoonbaar vruchtbaar, ik weet precies wanneer en ongeplande zwangerschappen weet ik op die manier te voorkomen.  

IMG_0424-2.jpg

Cycluswijs werd geboren

Door zo bewust te zijn van mijn vruchtbaarheid en de krachten van mijn lichaam heb ik veel meer bewondering voor haar gekregen. Als mooie bijkomstigheid heeft het me ook geholpen mijn lichaam te accepteren en te waarderen, meer vertrouwen te hebben in de krachten van mijn lichaam en mijn zelfvertrouwen te vergroten. Als ik ook maar één vrouw kan adviseren en inspireren naar een gezonde, vitale levensstijl en zij daardoor beter in haar vel zit, is mijn missie volbracht. Ik besloot daarom om al mijn ervaring en zelfstudie te bestempelen door een opleiding Hormoonfactor Trainer (Ralph Moorman) te volgen bij Sonnevelt Opleidingen, mij verder te verdiepen in orthomoleculaire voeding bij SOHF en een cursus bij FEMM Health Centre over de Fertility Awarenes Methode (teacher). Ik ben er van overtuigd dat met ieder symptoom of klacht die jij ervaart, je lichaam jouw iets probeert te vertellen. De uitdaging is daar naar te leren luisteren en haar te begrijpen. Dat is niet altijd even makkelijk en daar heb je soms hulp bij nodig van iemand die de juiste kennis & ervaring paraat heeft. Investeren in je vruchtbaarheid & vitaliteit is iets waar je de rest van je leven profijt van zult hebben. Ik geloof dat ieder lichaam een zelfhelend vermogen heeft en dat ook jij met de juiste hulp weer lekker in je vel komt te zetten, zowel fysiek als mentaal. Dit noemen wij ook wel Vitaliteit!

Over mij: Over mij

Andere weetjes over mij

 • Naast mijn werk als cyclus coach heb ik de afgelopen 10 jaar ook gewerkt als Teamcoach, Scrum Master en trainer binnen organisaties en heb daarmee inmiddels wel wat meegekregen van het bedrijsleven.

 • Ik heb een dans opleiding gevolgd en heb 10 jaar gewerkt als (ballet) docent.

 • Ik doe vrijwilligerswerk waarbij ik in de rol van mentor betrokken ben bij een jonge tiener die zich
  aan het ontwikkelen is tot een mooie vrouw.

 • Ik ben dan wel een gezondheidsfreak maar ook een snoepkont! De uitdaging om wat lekkers te bakken dat toch verantword is ga ik dan ook graag aan. Maar ik geniet ook graag van de minde rverantwoorde dingen hoor. It's all about balance!

 • Ik ben overtuigd van de krachten die de natuur ons te bieden heeft. Oplossingen zoek ik dan
  ook het liefst natuurlijke medicatie zoals voeding, kruiden, supplementen & essentiële olien.

 • Ik ben onvermoeibaar als het gaat om nieuwe dingen leren of mezelf ontwikkelen.

 • Ik woon samen met mijn koningspoedel Joey in Amsterdam Gaasperplas.

joeyblossom.jpg
bottom of page