top of page

Cyclus Zonder Zorgen

Eindelijk zonder onzekerheid op natuurlijke wijze zwangerschap voorkomen én weg met menstruatie pijn, stemmingswisselingen & andere onnodige hormonale klachten

Jij overweegt om te stoppen met hormonale anti-conceptie, of hebt misschien al langer een natuurlijke cyclus, maar je voelt je nog niet zeker in het voorkomen van zwangerschap op natuurlijke wijze. 

Dan is deze curus voor jou! Deze cursus bevat alles wat jij nodig hebt om op betrouwbare wijze zwangerschap te voorkomen én je leert in het ritme te leven van jouw menstruatie cyclus waardoor menstruatie pijn, stemmingswisselingen & andere onnodige hormonale klachten tot het verleden behoren.

Nieuwsgierig? Lees snel verder!

Voor wie is deze cursus?

Jij overweegt om te stoppen met hormonale anti-conceptie, of hebt misschien al langer een natuurlijke cyclus, maar je voelt je nog niet zeker in het voorkomen van zwangerschap op natuurlijke wijze. 
 

Dan is deze curus voor jou! Deze cursus bevat alles wat jij nodig hebt om op betrouwbare wijze zwangerschap te voorkomen én je leert leven in het ritme van jouw menstruatie cyclus waardoor menstruatie pijn, stemmingswisselingen & andere onnodige hormonale klachten tot het verleden behoren.

Wat is dit voor cursus?

Eindelijk! Een compleet programma over de vruchtbare gezondheid van jóuw vrouwelijke lichaam. Je leert leven in het ritme van jouw menstruatie cyclus, zorgen voor je hormonale gezondheid én zwangerschap voorkomen op natuurlijke en effectieve wijze (99,6%). 

Het online programma bestaat uit een online videocursus met één commnity week & maandelijkse live Q&A sessies. Na eenmalig investeren heb je levenslang toegang.

Waarom heb ik dit nodig?

Als vrouw hebben wij een extra vitaliteitssignaal; de menstruatie cyclus. Jouw menstruatie cyclus is een manier waarop je lichaam met je communiceert, het is een manier van ontgiften en een belangrijke functie voor je gezondheid. Wanneer jij leeft met jouw natuurlijke cyclus, is het natuurlijk wel zaak dat jij de kennis hebt hoe je op betrouwbare wijze zwangerschap kunt voorkomen. Daarbij wordt je uitgebreid begeleid in deze cursus.

Je menstruatie cyclus leren kennen en leven in het ritme van jouw natuur kan je dichter bij jezelf brengen en een compas zijn in de manier waarop je voor jezelf zorgt en je leven inricht. Ben je benieuwd wat verbinden met mijn menstruatie cyclus mij heeft opgeleverd? Luister dan deze aflevering van mijn podcast!

Wat jij kan na deze cursus;

 • Je vruchtbaarheidssignalen herkennen zodat je exact weet hoe jij zwangerschap kunt voorkomen op natuurlijke wijze (99,6% effectief)

 • Je herkent in welke fase je bent van je cyclus en weet hoe je je hormonen moet ondersteunen in iedere fase van je cyclus met voeding, beweging & levensstijl

 • Jij kan je agenda/leven plannen naar je cyclus zodat je minder stress ervaart

 • Je herkent hormonale klachten, disbalansen of vruchtbaarheidsproblemen en kan de oorzaak hiervan herleiden

 • Je kan zo voor jezelf zorgen dat je vrij van klachten door je cyclus heen beweegt

 • Je begrijpt wat je lichaam je vertelt dmv de signalen die het geeft

Deze cursus is voor jou als jij;

 • je zeker wilt voelen over wanneer je wel en niet vruchtbaar bent, zodat je op een natuurlijke en effectieve wijze zwangerschap kunt voorkomen

 • bewust wilt worden van werking van je menstruatie cyclus

 • wilt samenwerken met het ritme van jouw vrouwelijke lichaam

 • en cyclus wilt die vrij is van pijn, stemmingswisselingen e.a. klachten

 • graag op natuurlijke wijze zwangerschap wilt bereiken (in de nabije toekomst).

Wordt de specialist van je eigen vruchtbaarheid

Wanneer je je bewust bent van hoe je lichaam hoort te werken en wat ze jou vertelt met de signalen die ze geeft, kan je bewustere keuzes maken in het kader van jouw gezondheid.

IMG_0427-2.jpg
IMG_0461-2.jpg

Wil jij een natuurlijke cyclus en zwangerschap voorkomen op natuurlijke wijze, maar denk je:

 • Ik durf niet te stoppen met hormonale anti-conceptie, straks word ik toch zwanger.. (zoals meerde vrouwen om mij heen al is gebeurt)

 • Ik heb momenteel geen partner, is dit voor mij dan wel interessant?

 • Ik gebruik hormonale anticonceptie vanwege de lichamelijke klachten die ik anders heb, kan ik er dan wel mee stoppen?

 • Ik ben al gestopt met hormonale anticonceptie, waarom zou dit waarde toevoegen in mijn leven?

IMG_0427-2.jpg
vruchtbaarheidsbewustzijn-cycluswijs_edited.jpg

Dan is deze cursus voor jou!

 • Anders dan experimenteren met 'natuurlijke vormen van anti-conceptie' waarin je (gedeeltelijk) berekend wanneer je vruchtbaar bent, leer je in deze cursus de de sympto-thermonale methode waarbij je met hulp van 3 vruchtbaarheidssignalen je vruchtbare dagen in het heden leert herkennen en vast te stellen. Door deze nauwkerigheid heeft de methode een effectiviteit die vergelijkbaar is aan de pil.  

 • Vruchtbaarheidsbewustzijn is meer dan alleen een methode. Het is bewust-zijn van je algehele (vruchtbare) gezondheid. Deze manier van leven is een aanwinst voor de kwaliteit van leven voor iedere zelfbewuste vrouw, in iedere fase van je leven.

 • Vruchtbaarheidsbewustzijn leert jou alles over je vruchtbare gezondheid, een belangrijk kenmerk van je algehele gezondheid. Dit is altijd relevant wanneer je gezond wilt leven. Mét of zonder partner.

 • Een gezonde menstruatie cyclus is vrij van mentale/lichamelijke klachten en ongemakken. Juist wanneer jij veel klachten ervaart in je cyclus, leer jij deze signalen begrijpen en ondersteunen op natuurlijke wijze.

Jouw natuurlijke menstruatiecyclus is je meest belangrijke vitaliteitssignaal

Je menstruatie cyclus geeft jou signalen over je hormonale gezondheid.

Onderdruk deze signalen niet langer en leer de taal begrijpen die je lichaam tegen je spreekt.

Bartjong-7850.JPG

I got you!

Als vruchtbaarheidsbewustzijn docent & ervaringsdeskundige is het mijn missie om vrouwen bewust te maken van de krachten die schuil gaan in hun cyclus, te luisteren naar- en te verbinden met haar lichaam & samen te werken met haar vruchtbaarheid. 

Na 5 jaar de sympto-thermonale methode zelf effectief te hebben toegepast en de afgelopen 3 jaar meerdere cursisten individueel te hebben geleerd hoe ze deze methode kunnen integreren in hun leven, wil ik in dit groepsprogramma net dat beetje meer meegeven. Ik merk namelijk hoe meer vrouwen leren over hun vruchtbaarheid hoe meer ze ook bereid zijn hun lichaam te willen ondersteunen, gezonde keuzes te maken voor hun lichaam. Op het gebied van voeding, fysieke en mentale uitdaging aangaan, stress en ontspanning willen ze zichzelf beter begrijpen. Daarom heb ik mijn kennis over deze onderwerpen gebundeld in dit groepsprogramma!

Natasja Spaans

Iedere vrouw verdient een gezonde, natuurlijke menstruatie cyclus

De kennis over de cyclus is al eeuwen oud, alleen wordt deze maar weinig met ons gedeeld. Een gezonde menstruatie cyclus begint bij begrip over de werking van je cyclus, de signalen die je lichaam geeft van gezonde vruchtbaarheid en de veroorzakers van hormonale disbalansen.

3x redenen om nu mee te doen

natas-paars-transparant.png
Voor onbepaalde tijd toegang
tot de cursus

Iedere deelnemer krijgt voor onbepaalde tijd toegang tot al het materiaal én onbeperkt toegang tot iedere update in de toekomst.

Omdat dit de pilot versie is, verwacht ik in de toekomst nog meer waardevolle content toe te voegen!

natas-paars-transparant.png
6 maanden lang begeleiding
van mij!

Gedurende een periode van 6 maanden krijg je begeleiding in de vorm van:

 • 1 community week (5 werkdagen)

 • 6x Live Q&A (eens per maand)

 • FAQ's maandelijks geupdated in de online leeromgeving

natas-paars-transparant.png
Je krijgt bonussen er bij

Door de jaren heen heb ik verschillende inspirerende vrouwen om mij heen verzameld die zich op hun manier ook bezig houden met mentale en fysieke gezondheid voor de vrouw. Zo ontvang je direct een bonus over vrouwelijke seksualiteit, vrouwelijke vs mannelijke energie, en voor wanneer je daar wel aan toe bent; je lichaam voorbereiden op een zwangerschap.

De sympto-thermonale methode is gebaseerd op wetenschap en is 99,6% effectief in het voorkomen van zwangerschap.

Deze vruchtbaarheidsbewustzin methode is niet te vergelijken met de kalender methode of een cyclus computer die je eisprong voorspelt of berekend. Je leert namelijk met behulp van 3 vruchtbaarheidssignalen je (naderende) eisprong vast te stellen in je hier en nu.

Ben jij klaar om te leven in flow met je menstruatie cyclus?

Deze e-cursus start op 13 januari.

In verband met het belang van persoonlijke aandacht is deze editie voor max. 10 deelnemers!

Dit krijg je allemaal:

 • Levenslang toegang tot de online academy bestaande uit:

  • 5 modules over de menstruatie cyclus, de sympto-thermale methode en jouw hormonale gezondheid.

  • Toegang tot alle updates en doorontwikkelingen van deze e-learning in de toekomst.

  • Bonussen van andere experts met thema's als seksualiteit, vrouwelijke v.s. mannelijke energie, en het volgen van je hart! 

 • Toegang tot de module 'Voorbereiding' vanaf 4 december over;

  • stoppen met hormonale anticonceptie​

  • post-hormonale anti-conceptie

  • je cyclus in balans - de basics

 • Een community week: 5 werkdagen live Q&A's met mij, van 19.00-20.00 (de recordings worden toegevoegd aan de online academy)

 • 6 live Q&A's over een periode van 6 maanden;
  eens per maand op zaterdag ochtend van 10.00-11.00. (De recordings
   worden toegevoegd aan de online academy)

 • Werkboeken bij de modules

Wat heb je verder nog nodig?

Investering in jouw hormonale gezondheid: €497,-

incl. BTW

Kijk deze TedxTalk over vruchtbaarheidsbewustzijn

Jouw menstruatie cyclus kán je voorzien van heel veel informatie over jouw gezondheid, mits je dit kunt herkennen. In deze Tedx Talk legt Talitha Williams uit welke meerwaarde het in haar leven heeft om expert zijn van haar eigen vruchtbaarheid, in ieder stadium van haar leven. Dit begrip hebben van jouw lichaam, dat wil jij toch ook?!

Knowledge is power

Kennis en begrip van je lichaam op dit niveau, is waardevol voor ieder stadium in je leven. Jij weet als geen ander wat er gebeurt in jouw lichaam en je verzamelt de data waarmee je dat kunt aantonen. Mocht je in de toekomst worstellen met je gezondheid, dan kan je veel nauwkeuriger samenwerken met jouw arts of hulpverlener vanuit de kennis die jij al hebt.

Bartjong-7696_edited_edited.jpg

Cadeau voor jezelf

Ik kijk er naar uit jou meer te mogen leren over je menstruatie cyclus. Wat mij betreft een van de belangrijkste dingen die we als vrouw kunnen leren. De wetenschappelijke kennis is al lang beschikbaar, maar in deze wereld gericht op het mannelijke hormonale systeem wordt hierover nog maar weinig met ons gedeeld.

Leren samenwerken met je lichaam, is wat mij betreft het mooiste cadeau wat iedere vrouw zichzelf kan geven!

Natasja Spaans

Heb je nog vragen?

Ik gebruik hormonale anti-conceptie, kan ik mee doen? Ja zeker! Of en wanneer jij stopt met hormonale anti-conceptie is helemaal aan jou. Deze cursus gaat over een natuurlijke menstruatie cyclus, je zal dan ook meer plezier hebben van de cursus als je een natuurlijke cyclus hebt maar het is geen noodzaak om wel alvast kennis op te doen van hoe een menstruatie cyclus én de sympto-thermale methode zou moeten werken.

Wat leer ik in de modules? In module 0, die ruim 1 maand voor de start van de cursus al beschikbaar is help ik jou bij de voorbereiding, zoals; het stoppen met hormonale anti-conceptie, je hormonen in balans brengen en het aanschaffen van de benodigdheden tijdens de cursus zoals de thermometer en de LH-testen. In module 1 help ik je wegwijs maken in de cursus. In module 2 leer ik je alles over jóuw menstruatie cyclus. Module 3 gaat helemaal in op de werking van de sympto-thermale methode en hoe je die stapsgewijs kunt integreren in je leven. In module 4 leer je leven in het ritme van je cyclus - hier leer je alles over voeding, sport, levensstijl & stressmanagement om je hormonen te onderhouden. In module 5 leer je alles over je vruchtbare gezondheid. Hierin behandelen we alles wat het lichama jou verteld met de signalen die zij geeft, zowel van gezondheid als van disbalansen én vruchtbaarheidsproblemen, zodat jij deze zelf kan herkennen indien dit bij jou speelt. In deze module hebben we het o.a. ook over het belang van darmgezondheid, je bloedsuikerspiegel en huidproblemen, en welke hormoon verstoorders in jouw leven momenteel misschien van invloed zijn op je cyclus. Daarna vind je de bonussen, met o.a. een bonus over seksualiteit en over mannelijke & vrouwelijke energie.

Ik zelf/een vriendin van mij is zwanger geworden met natuurlijke anti-conceptie. Waarom zou dit anders zijn? Helaas zijn er veel verschillende vormen van natuurlijke anti-conceptie en leren we over het algemeen te weinig over de werking van onze vruchtbaarheid. Dit heeft als gevolg dat veel vrouwen onbewust een risico lopen op een ongeplande zwangerschap zodra ze kiezen om te stoppen met hormonale anti-conceptie. Met het leren van de sympto-thermale methode leer je de meest betrouwbare vruchtbaarheidsbewustzijnsmethode aan, met een effectiviteit van 99,6%. dit is vergelijkbaar aan de werking van de pil. Je leert je cyclus en je vruchtbaarheidssignalen op een ongekend hoog niveau, en juist die kennis maakt dat jij met zekerheid zwangerschap weet te voorkomen.

Ik wil (binnenkort) juist graag op natuurlijke wijze zwanger worden, is deze cursus voor mij geschikt? Ja zeker! Ook wanneer je in de (nabije) toekomst zwanger wilt worden is deze kennis uitermate belangrijk. Waar deze cursus in zijn geheel om draait, is vruchtbare gezondheid. Je lichaam hormonaal in balans brengen is een belangrijke voorbereiding voor jouw toekomstige kindje. En de kennis van de sympo-thermale methode? Die is net zo goed te gebruiken om juist wél zwanger te worden wanneer jij daar klaar voor bent.

Wat houdt de community week in? Zie het als een soort kick off van de cursus! In de community week maak je kennis met je mede cursisten en ontmoeten we elkaar 5 werkdagen in de avond online voor een live Q&A met Natasja. - Er zijn 5 livesessies die week, waarbij Natasja je echt helpt opstarten in de cursus. - Je kunt vragen stellen aan elkaar en online met elkaar netwerken - ALLES IS TERUG TE KIJKEN! Komen de tijden je niet goed uit deze week: no worries. De opnames vind je terug in de online academy. De data voor deze community week zijn: 15, 16, 17, 18 & 19 januari 2024 van 19.00 tot 20.00.

Wat houden de Live Q&A's in? Na de community week hebben we 6 maanden lang eens per maand een live Q&A als ondersteuning van mij om jou te helpen de sympto-thermale methode te integreren in je leven en jou te helpen bij het verhelpen van hormonale klachten. De data voor de live Q&A's van deze cursus zijn: - 3 februauri - 2 maart - 6 april - 4 mei - 1 juni - 6 juli van 10.00 tot 11.00 uur. Mijn advies is om hier live bij aanwezig te zijn, maar het is geen noodzaak. Alle Q&A's worden opgenomen en toegevoegd aan de online academy.

Hoelang heb ik toegang? Je hebt voor altijd toegang, dit houdt in; Zolang de omgeving van de online academy (huddle) en ik als cycluswijs bestaat.

Krijg ik mijn geld terug als ik het niets vind? Ja. binnen 14 dagen nadat je cursus hebt gekocht, kun je mailtje sturen en zeggen: "Dit is niks voor mij". We kijken dan wel of je alle filmpjes hebt bekeken, dus we willen wel dat je het echt een goede kans hebt gegeven. En als je dan alsnog denkt: "Ik wil dit niet!" krijg je je geld terug. Dus de aankoop is helemaal risico-vrij.

Kan ik in termijnen betalen? (en andere betaal vragen) - Ja, je kan in 1 of 3 termijnen betalen. - Je kunt met iDeal, creditcard, automatische incasso (SEPA), of Bancontact (België) betalen. - Je krijgt je geld terug binnen 14 dagen na aankoop als je de cursus niks vindt, en alles wel hebt meegedaan.

WhatsApp Image 2023-10-28 at 13.54.49.jpeg

Let's do this!

Ik ben inmiddels ruim 5 jaar ervarings deskundig in het toepassen van de sympo-thermale methode en heb vele hormonale klachten waar ik zelf zo'n 15 jaar mee worstelde eindelijk op natuurlijke wijze verholpen door mijn hormonen te leren supporten gedurende mijn hele menstruatie cyclus. Uiteraard heb ik in de afgelopen jaren ook de nodige opleidingen en cursissen gevolgd om deze kennis aan jou over te dragen.

En ik ga je helpen.

Ik leer jou je eigen cyclus te begrijpen zodat jij na deze cursus zelf je hormonen in balans kunt brengen, en dat terwijl je je helemaal zeker voelt in het voorkomen van zwangerschap op natuurlijke wijze!

bottom of page