top of page
Natuurlijke anticonceptie: Over mij

Cyclus Coaching

Als je fysieke of mentale klachten ervaart, probeert je lichaam je iets te vertellen. Wij vrouwen merken dit vaak eerder op aan mannen doordat onze menstruatie cyclus snel signalen begint te geven wanneer er iets mis is. Het begint bij de oorzaak beter te begrijpen. Want zonder inzicht in je klachten is herstel niet mogelijk. Door voeding, beweging, mindset en levensstijl kunnen hormonen uit balans zijn of kan je te kort aan voedingstoffen hebben waardoor je deze klachten ervaart. Gedurende onze coachingsessies leer je begrijpen dat álles in je lichaam met elkaar samen hangt en hoe jij dit zelf op een natuurlijke manier kunt beinvloeden, nu en in de toekomst.

Cyclus coaching is gericht op:

1. Het onderzoeken van de oorsprong van jouw klacht(en). 

2. De samenhang van jou klacht(en) in kaart brengen.

3. Op zoek naar een natuurlijke oplossing passend bij jouw lichaam.

Herstel is niet mogelijk zonder inzicht te krijgen in de oorzaak. Dit geldt zowel voor fysieke als mentale klachten, ook bij ziektes waar je al langer in je leven mee geconfronteerd wordt maar de oorzaak nog niet van bekend was. Stapje voor stapje krijg jij inzicht in wat je lichaam je probeert te vertellen en leer jij hoe jij zelf je hormonen positief kunt beinvloeden. Met behulp van de juiste voeding voor jouw lichaam, bijpassende training/beweging & een positieve mindset brengen we je fysiek & mentaal weer in balans. Als je hormonen in balans zijn dan voel je je energiek, zelfverzekerd & jezelf, én dat straal je uit!

Vitaliteitscoach

Iets dit iets voor mij?

Jij kan baat hebben bij coaching op het gebied van hormonale klachten wanneer je:

 • Klachten ervaart rondom je menstruatie die jou beperken in je leven.
  Denk aan hevige menstruatie klachten waardoor je je misschien wel ziek meldt of
  waardoor je afspraken af moet zeggen.

 • Zware PMS klachten ervaart rondom je menstruatie.
  Zoals gespannen borsten, stemmingswisselingen, buikkrampen, migraine.

 • Cyclus onregelmatig is of uitblijft (amenorroe)

 • PCOS hebt of denkt te hebben.

 • Last hebt van (hormonale) migraine.

 • Lichaamsbeharing hebt in het gezicht (hirsutisme) of andere plekken 'in een mannelijk patroon'.

 • Een laag libido hebt.

 • Je niet jezelf voelt bijvoorbeeld na de bevalling, een IVF traject of andere hormonale impact.

 • Overige ongrijpbare klachten ervaart

Wat kan je verwachten?

Zelden komt het voor dat er maar één hormoon uit balans is, het zijn er vrijwel altijd meer. De oorzaak hiervan hangt bijna altijd samen met een levensstijl die je lichaam of je mind niet vol kan houden op langere termijn. Daarom gaan we in de coaching aan de slag met de drie hoofdpijlers die van invloed zijn op jouw hormonen:

 1. Puur & onbewerkte voeding
  ""The food you eat can either be the safest and most powerful medicine, or the slowest form of poison"
  Ik ben geen diëtiste en zal geen specifiek dieet van je eisen. Dat gezegd hebbende komen vele (hormonale) klachten voort uit de westerse levensstijl, gezonde voeding is daarom de basis. Wat gezonde voeding is voor jouw lichaam, daar komen we samen achter. Dit is dus altijd maatwerk! De basis zal liggen bij puur & onbewerkte voeding, met de nadruk op plantaardig en (indien gewenst) de juiste dierlijke producten. Afhankelijk van je klachten en voedingspatroon kunnen we dit aanvullen met orthomoleculaire voedingssupplementen. 

 2. Training & beweging
  "Excersize is the most potent and underutilized antidepressant.. and it's free"
  Voldoende beweging en de juiste training passend bij jouw lichaam is belangrijk voor het boosten en afremmen van de juiste hormonen en neurotransmitters. Samen zullen wij onderzoeken hoe we dit op de juiste manier kunnen inzetten passend bij jouw leven en lichaam.

 3. Mindset
  "Your mind can either be your best friend or your worst enemy.. But it's your choice to make"
  De juiste mindset is de motor achter het herstellen van je lichaam en het bereiken van de gewenste resultaten.

Coaching is altijd op maat en passend bij jouw lichaam, mind en situatie. Wanneer je klachten verband houden met je cyclus is het raadzaam om dit te combineren met cycluslessen zodat wij samen de juiste informatie kunnen verzamelen die je lichaam jou geeft. Bij mijn tarieven vind je informatie over voordelige combinatiepakketten.

​Wil jij leren begrijpen wat je lichaam je probeert te vertellen en met je lichaam kunnen samenwerken in plaats van het gevoel dat je hormonen tegen je werken? Daar help ik je graag bij! Neem contact met me op voor een intake gesprek en we gaan samen aan de slag!

bottom of page