top of page

Cyclus Zonder Zorgen

Eindelijk zonder onzekerheid op natuurlijke wijze zwangerschap voorkomen én weg met menstruatie pijn, stemmingswisselingen & andere onnodige hormonale klachten

Jij overweegt om te stoppen met hormonale anti-conceptie, of hebt misschien al langer een natuurlijke cyclus, maar je voelt je nog niet zeker in het voorkomen van zwangerschap op natuurlijke wijze. 

Dan is deze curus voor jou! Deze cursus bevat alles wat jij nodig hebt om op betrouwbare wijze zwangerschap te voorkomen én je leert in het ritme te leven van jouw menstruatie cyclus waardoor menstruatie pijn, stemmingswisselingen & andere onnodige hormonale klachten tot het verleden behoren.

Nieuwsgierig? Lees snel verder!

Voor wie is deze cursus?

Jij overweegt om te stoppen met hormonale anti-conceptie, of hebt misschien al langer een natuurlijke cyclus, maar je voelt je nog niet zeker in het voorkomen van zwangerschap op natuurlijke wijze. 
 

Dan is deze cursus voor jou! Deze cursus bevat alles wat jij nodig hebt om op betrouwbare wijze zwangerschap te voorkomen én je leert leven in het ritme van jouw menstruatie cyclus waardoor menstruatie pijn, stemmingswisselingen & andere onnodige hormonale klachten tot het verleden behoren.

Wat is dit voor cursus?

Eindelijk! Een compleet programma over de vruchtbare gezondheid van jóuw vrouwelijke lichaam. Je leert leven in het ritme van jouw menstruatie cyclus, zorgen voor je hormonale gezondheid én zwangerschap voorkomen op natuurlijke en effectieve wijze (>99% effectief volgens deze cijfers van het WHO). 

Het online programma bestaat uit een online leeromgeving met 10 virtuele groepssessies. Na eenmalig investeren heb je blijvend toegang tot de online leeromgeving incl. alle toekomstige updates.

Waarom heb ik dit nodig?

Als vrouw hebben wij een extra vitaliteitssignaal; de menstruatie cyclus. Jouw menstruatie cyclus is een manier waarop je lichaam met je communiceert, iets wat ik jou in deze cursus leer zien als compas naar de voor jou ultieme vorm van zelfzorg. Wanneer jij leeft met jouw natuurlijke cyclus, is het natuurlijk wel zaak dat jij de kennis hebt hoe je op betrouwbare wijze zwangerschap kunt voorkomen. In deze cursus leer je daarvoor de sympto-thermale methode toepassen die volgens de cijfers van het WHO overeenkomt of zelfs betrouwbaarder is dan de pil (mits goed toegepast). Daarin word je uitgebreid begeleid in deze cursus.

Je menstruatie cyclus leren kennen en leven in het ritme van jouw natuur kan je dichter bij jezelf brengen en een compas zijn in de manier waarop je voor jezelf zorgt en je leven inricht. Ben je benieuwd wat verbinden met mijn menstruatie cyclus mij heeft opgeleverd? Luister dan deze aflevering van mijn podcast!

Nieuwsgierig of deze cursus iets voor jou is?

Let's have a (virtual) chat!

Wat jij kan na deze cursus;

 • Je vruchtbaarheidssignalen herkennen zodat je exact weet hoe jij zwangerschap kunt voorkomen op natuurlijke wijze dmv de sympto-thermale methode (ruim 99% effectief - WHO).

 • Je herkent in welke fase je bent van je cyclus en weet hoe je je hormonen moet ondersteunen in iedere fase van je cyclus met voeding, beweging & levensstijl.

 • Jij kan je agenda/leven plannen naar je cyclus zodat je minder stress ervaart.

 • Je herkent hormonale klachten, disbalansen of vruchtbaarheidsproblemen en kan de oorzaak hiervan herleiden.

 • Je kan zo voor jezelf zorgen dat je vrij van klachten door je cyclus heen beweegt.

 • Je begrijpt wat je lichaam je vertelt dmv de signalen die het geeft

Deze cursus is voor jou als jij;

 • je zeker wilt voelen over wanneer je wel en niet vruchtbaar bent, zodat je op een natuurlijke en effectieve wijze zwangerschap kunt voorkomen.

 • bewust wilt worden van werking van je menstruatie cyclus.

 • wilt samenwerken met het ritme van jouw vrouwelijke lichaam.

 • een cyclus wilt die vrij is van pijn, stemmingswisselingen e.a. klachten.

 • juist graag op natuurlijke wijze zwangerschap wilt bereiken (in de nabije toekomst), ook dan is deze kennis van je lichaam precies wat je nodig hebt!

 • Niet bereid bent verantwoord om te gaan met het voorkomen van zwangerschap (d.w.z. dagelijkse checks van vruchtbaarheid te doen & impuls control 'in the heat of the moment' tbv het voorkomen van zwangerschap - wanneer zwangerschap nu ongewenst is). 

 • Hormonale klachten ervaart of een vruchtbaarheidsprobleem hebt en niet bereid bent- / moeite ervaart om levensstijl aanpassingen zelfstandig door te voeren. In dat geval past een individueel traject mogelijk beter bij jou, maar bespreek dat gerust in een kennismaking!

 • Endometriose hebt, dit is een dieper liggend probleem waar ik pas na een kennismaking kan inschatten of en hoe ik je verder kan helpen. 

 • De diagnose PCOS hebt en nog aan het begin van je reis staat. In deze situatie denk ik graag met je mee wat bij je past. Plan gerust vrijblijvend een kennismakingsgesprek in.

Deze cursus is NIET voor jou als jij;

Wordt de specialist van je eigen vruchtbaarheid

Wanneer je je bewust bent van hoe je lichaam hoort te werken en wat ze jou vertelt met de signalen die ze geeft, kan je bewustere keuzes maken met een positieve uitwerking op jouw gezondheid.

IMG_0427-2.jpg
IMG_0461-2.jpg

Wil jij een natuurlijke cyclus en zwangerschap voorkomen op natuurlijke wijze, maar denk je:

 • Ik durf niet te stoppen met hormonale anti-conceptie, straks word ik toch zwanger.. (zoals meerde vrouwen om mij heen al is gebeurt!)

 • Ik heb momenteel geen partner, is dit voor mij dan wel interessant?

 • Ik gebruik momenteel hormonale anticonceptie vanwege de lichamelijke klachten die ik anders heb, kan ik er dan wel mee stoppen?

 • Ik heb al een natuurlijke cyclus / ben al gestopt met hormonale anticonceptie, waarom zou dit waarde toevoegen in mijn leven?

IMG_0427-2.jpg
vruchtbaarheidsbewustzijn-cycluswijs_edited.jpg

Ook dan is deze cursus voor jou!

 • Anders dan experimenteren met 'natuurlijke vormen van anti-conceptie' waarin je (gedeeltelijk) berekend wanneer je vruchtbaar bent, leer je in deze cursus de de sympto-thermonale methode waarbij je met hulp van minimaal 3 vruchtbaarheidssignalen je vruchtbare dagen in je huidige cyclus leert herkennen en vast te stellen. Door deze nauwkerigheid heeft de methode een effectiviteit die vergelijkbaar is aan de pil. (cijfers van het WHO)  

 • Vruchtbaarheidsbewustzijn is meer dan alleen een methode. Het is bewust-zijn van je algehele (vruchtbare) gezondheid. Deze manier van leven is een aanwinst voor de kwaliteit van leven voor iedere zelfbewuste vrouw, in iedere fase van je leven.

 • Vruchtbaarheidsbewustzijn leert jou alles over je vruchtbare gezondheid, een belangrijk kenmerk van je algehele gezondheid. Dit is altijd relevant wanneer je gezond wilt leven. Mét of zonder partner.

 • Een gezonde menstruatie cyclus is vrij van mentale/lichamelijke klachten en ongemakken. Juist wanneer jij veel klachten ervaart in je cyclus, leer jij deze signalen begrijpen en ondersteunen op natuurlijke wijze.

Jouw natuurlijke menstruatiecyclus is je meest belangrijke vitaliteitssignaal

Je menstruatie cyclus geeft jou signalen over je hormonale gezondheid.

Onderdruk deze signalen niet langer en leer de taal begrijpen die je lichaam tegen je spreekt.

Bartjong-7850.JPG

I got you!

Als vruchtbaarheidsbewustzijn docent & ervaringsdeskundige is het mijn missie om vrouwen bewust te maken van de krachten die schuil gaan in hun cyclus, te luisteren naar- en te verbinden met haar lichaam & samen te werken met haar vruchtbaarheid. 

Na 10 jaar een natuurlijke cyclus en meer dan 5 jaar de sympto-thermonale methode zelf effectief te hebben toegepast, waarvan ik de afgelopen 3 jaar meerdere cursisten individueel & in groepen mocht leren hoe ze deze methode kunnen integreren in hun leven, wil ik in dit groepsprogramma net dat beetje meer meegeven. Ik merk namelijk hoe meer vrouwen leren over hun vruchtbaarheid hoe meer ze ook bereid zijn gezonde keuzes te maken voor hun lichaam. Op het gebied van voeding, fysieke en mentale uitdaging aangaan, stress en ontspanning willen ze zichzelf beter begrijpen. Daarom heb ik al mijn kennis vanuit mijn specialisatie in hormonen en achtergrond in orthomoleculaire voeding & mentale gezondheid gebundeld in dit groepsprogramma mét online leeromgeving.

Natasja Spaans

Iedere vrouw verdient een gezonde, natuurlijke menstruatie cyclus

De kennis over de cyclus is al eeuwen oud, alleen wordt deze maar weinig met ons gedeeld. Een gezonde menstruatie cyclus begint bij begrip over de werking van je cyclus, de signalen die je lichaam geeft van gezonde vruchtbaarheid en de veroorzakers van hormonale disbalansen.

natas-paars-transparant.png
Voor onbepaalde tijd toegang
tot de cursus

Iedere deelnemer krijgt voor onbepaalde tijd toegang tot de online leeromgeving die bestaat uit 10 modules uitgesplitst in korte video's én je behoudt toegang tot iedere update in de toekomst.

natas-paars-transparant.png
6 maanden lang begeleiding
van mij!

Gedurende een periode van 6 maanden krijg jij begeleiding in de vorm van:

 • 10x Live coachingsessies

 • FAQ's maandelijks geupdated in de online leeromgeving

natas-paars-transparant.png
Direct van start!

Zodra je je aanmeld krijg je direct toegang tot de eerste module 'Voorbereiding'. In deze module help ik jou opweg met de eerste stappen die je nu kan zetten om je cyclus in balans te brengen.

3x redenen om nu mee te doen

De sympto-thermonale methode is gebaseerd op wetenschap en is >99%* effectief in het voorkomen van zwangerschap.

De Sympto-thermale methode is een van de vele vruchtbaarheidsbewustzijn methodes en is niet te vergelijken met de minder betrouwbare kalender methode of een cyclus computer die je eisprong voorspelt of berekend. Je leert namelijk met behulp van minimaal 3 vruchtbaarheidssignalen je (naderende) eisprong vast te stellen in je hier en nu.

*Cijfers gepubliceerd door het WHO.

Ben jij klaar om te leven in flow met je menstruatie cyclus?

Deze e-cursus start op 5 juni.

In verband met het belang van persoonlijke aandacht is deze editie voor max. 15 deelnemers!

Dit krijg je allemaal:

 • Onbeperkt toegang tot de online leeromgeving bestaande uit:

  • 10 modules over de menstruatie cyclus, de sympto-thermale methode en jouw hormonale gezondheid. Iedere module bestaat uit meerdere korte filmpjes van 5-15 minuten per onderwerp.

  • Toegang tot alle updates en doorontwikkelingen van deze online leeromgeving in de toekomst.

  • Bonussen, inspiratie en uiteraard replay's van eerdere sessies.

 • Per direct toegang tot de module 'Voorbereiding' over;

  • stoppen met hormonale anticonceptie​

  • In balans na het gebruik van hormonale anti-conceptie

  • Je natuurlijke cyclus in balans - de basics

  • De eerste stap: cyclus tracken & start met temperaturen!

 • 10 groepssessies verspreid over 6 maanden lang belegeiding:

  • De eerste 3 maanden 2 sessies per maand op woensdag avond van 19.00-21.00.

  • De laatste 3 maanden een sessie per maand.

  • De laatste sessie sluiten we samen af op locatie in Amsterdam.

  • Alle virtuele sessies zijn later terug te kijken in de online leeromgeving.

 • Werkboeken & bijlages bij de modules

  • Niewsgierig? Download hier gratis het handboek voeding voor je hormonen.​

Wat heb je verder nog nodig?

Investering in jouw hormonale gezondheid: 799,-

incl. BTW

Kijk deze TedxTalk over vruchtbaarheidsbewustzijn

Jouw menstruatie cyclus kán je voorzien van heel veel informatie over jouw gezondheid, mits je dit kunt herkennen. In deze Tedx Talk legt Talitha Williams uit welke meerwaarde het in haar leven heeft om expert zijn van haar eigen vruchtbaarheid, in ieder stadium van haar leven. Dit begrip hebben van jouw lichaam, dat wil jij toch ook?!

Awareness is power

Kennis en begrip van je lichaam op dit niveau, is waardevol voor ieder stadium in je leven. Jij weet als geen ander wat er gebeurt in jouw lichaam en je verzamelt de data waarmee je dat kunt aantonen. Mocht je in de toekomst worstellen met je gezondheid, dan kan je veel nauwkeuriger samenwerken met jouw arts of hulpverlener vanuit de kennis die jij al hebt. Daarom zeg ik niet knowledge, maar awareness is power!

Bartjong-7696_edited_edited.jpg

Cadeau voor jezelf

Ik kijk er naar uit jou alles te mogen leren over je menstruatie cyclus. Wat mij betreft een van de belangrijkste dingen die we als vrouw kunnen leren. De wetenschappelijke kennis is al lang beschikbaar, maar in deze wereld gericht op het mannelijke hormonale systeem wordt hierover nog maar weinig met ons gedeeld.

Leren samenwerken met je lichaam, is wat mij betreft het mooiste cadeau wat iedere vrouw zichzelf kan geven!

Natasja Spaans

Heb je nog vragen?

Ik gebruik hormonale anti-conceptie, kan ik mee doen? Ja zeker! Of en wanneer jij stopt met hormonale anti-conceptie is helemaal aan jou. Deze cursus gaat over een natuurlijke menstruatie cyclus, je zal dan ook meer plezier hebben van de cursus als je een natuurlijke cyclus hebt maar het is geen noodzaak om wel alvast kennis op te doen van hoe een menstruatie cyclus én de sympto-thermale methode zou moeten werken.

Wat leer ik in de modules? In module 0, die ruim 1 maand voor de start van de cursus al beschikbaar is help ik jou bij de voorbereiding, zoals; het stoppen met hormonale anti-conceptie, je hormonen in balans brengen en het aanschaffen van de benodigdheden tijdens de cursus zoals de thermometer en de LH-testen. In module 1 help ik je wegwijs maken in de cursus. In module 2 leer ik je alles over jóuw menstruatie cyclus. Module 3 gaat helemaal in op de werking van de sympto-thermale methode en hoe je die stapsgewijs kunt integreren in je leven. In module 4 leer je leven in het ritme van je cyclus - hier leer je alles over voeding, sport, levensstijl & stressmanagement om je hormonen te onderhouden. In module 5 leer je alles over je vruchtbare gezondheid. Hierin behandelen we alles wat het lichama jou verteld met de signalen die zij geeft, zowel van gezondheid als van disbalansen én vruchtbaarheidsproblemen, zodat jij deze zelf kan herkennen indien dit bij jou speelt. In deze module hebben we het o.a. ook over het belang van darmgezondheid, je bloedsuikerspiegel en huidproblemen, en welke hormoon verstoorders in jouw leven momenteel misschien van invloed zijn op je cyclus. Daarna vind je de bonussen, met o.a. een bonus over seksualiteit en over mannelijke & vrouwelijke energie.

Ik zelf/een vriendin van mij is zwanger geworden met natuurlijke anti-conceptie. Waarom zou dit anders zijn? Helaas zijn er veel verschillende vormen van natuurlijke anti-conceptie en ontbreekt enige vorm van begeleiding aan vrouwen die deze stap willen maken. Dit heeft als gevolg dat veel vrouwen onbewust een verhoogd risico lopen op een ongeplande zwangerschap zodra ze kiezen om te stoppen met hormonale anti-conceptie. Met het leren van de sympto-thermale methode leer je de meest betrouwbare vruchtbaarheidsbewustzijnsmethode aan. Deze methode heeft een effectiviteit van >99% volgens de cijfers van het WHO, dit is vergelijkbaar aan de werking van de pil. In de 6 maanden begeleiding die jij krijgt leer je jouw eigen cyclus en haar vruchtbaarheidssignalen op een ongekend hoog niveau kennen, en juist die kennis maakt dat jij met zekerheid zwangerschap weet te voorkomen.

Ik wil (binnenkort) juist graag op natuurlijke wijze zwanger worden, is deze cursus voor mij geschikt? Ja zeker! Ook wanneer je in de (nabije) toekomst zwanger wilt worden is deze kennis uitermate belangrijk. Waar deze cursus in zijn geheel om draait, is vruchtbare gezondheid. Je lichaam hormonaal in balans brengen is een belangrijke voorbereiding voor jouw toekomstige kindje. En de kennis van de sympo-thermale methode? Die is net zo goed te gebruiken om juist wél zwanger te worden wanneer jij daar klaar voor bent.

Wat houden de virtuele sessies in? Verspreid over 6 maanden ontmoeten we elkaar 10 keer online. Deze sessies vinden plaats op woensdag avond van 19.00-21.00. Iedere maand is er een thema sessie waarin we dieper in gaan op een van de modules uit de leeromgeving. In de eerste drie maanden hebben we daarnaast ook nog eens per maand een sharing sessie waarin we puur in gaan op jouw huidige cyclus. De eerste drie maanden spreken we elkaar dus om de week, twee ker per maand. De laatste drie maanden eens per maand. De data voor de online sessies van deze cursus zijn: #1 5 juni: kick off - hoe werkt de cursus, jouw doel deze cursus & how to get started #2 - 12 juni - Basis kennis van de menstruatie cyclus #3 - 26 juni - Sharing #4 - 10 juli - Vruchtbaarheidssignalen #5 - 24 juli - Sharing #6 - 7 augustus - De sympto thermale methode #7 - 21 augustus - Sharing #8 - 4 september - Leven in het rime van je cyclus #9 - 2 oktober - Het lichaam praat #10 - 6 november - Afsluiting op locatie Mijn advies is om hier live bij aanwezig te zijn, maar het is geen noodzaak. Alle sessies worden opgenomen en toegevoegd aan de online leeromgeving.

Hoelang heb ik toegang? Je hebt voor altijd toegang, dit houdt in; Zolang de online leeromgeving omgeving in huddle en ik als cycluswijs bestaan.

Krijg ik mijn geld terug als ik het niets vind? Ja, binnen 14 dagen nadat je cursus hebt gekocht en je de eerste module in ontvangst hebt genomen, kun je een mailtje sturen en zeggen: "Dit is niets voor mij" en dan krijg je je geld terug.

Kan ik in termijnen betalen? (en andere betaal vragen) - Ja, je kan in 1 of 3 termijnen betalen. - Je kunt met iDeal, creditcard, automatische incasso (SEPA), of Bancontact (België) betalen. - Je krijgt je geld terug binnen 14 dagen na aankoop als je de cursus niks vindt of je simpelweg hebt bedacht. No questions asked.

WhatsApp Image 2023-10-28 at 13.54.49.jpeg

Let's do this!

Ik ben inmiddels ruim 5 jaar ervarings deskundig in het toepassen van de sympo-thermale methode en heb vele hormonale klachten waar ik zelf zo'n 15 jaar mee worstelde eindelijk op natuurlijke wijze verholpen door mijn hormonen te leren supporten gedurende mijn hele menstruatie cyclus. Uiteraard heb ik in de afgelopen jaren ook de nodige opleidingen en cursussen gevolgd om deze kennis aan jou over te dragen.

En ik ga je helpen.

Ik leer jou je eigen cyclus te begrijpen zodat jij na deze cursus zelf je hormonen in balans kunt brengen, en dat terwijl je je helemaal zeker voelt in het voorkomen van zwangerschap op natuurlijke wijze!

bottom of page